Ρουμανία: Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ η 5η δανειοδοτική δόση

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 09:30

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε τη χορήγηση της πέμπτης δανειοδοτικής δόσης προς τη Ρουμανία, ύψους 913,2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος δανειοδότησης, το οποίο εφαρμόζεται μεταξύ του διεθνούς οικονομικού οργανισμού και της ρουμανικής κυβέρνησης.

Η διάθεση της δόσης έγινε δυνατή μετά την αξιολόγηση των μακροοικονομικών δεδομένων της ρουμανικής οικονομίας, κατά την περίοδο Απριλίου-Μαΐου 2010. Η γενική πρόβλεψη για φέτος αναφέρει έλλειμμα σε ποσοστό 6,8% επί του ΑΕΠ, με τον πληθωρισμό να κλείνει στο 3,5%, ενώ η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται μεταξύ -5% και μηδενικού ποσοστού.

Σύμφωνα με τον Μιχάι Τανασέσκου, εκπρόσωπο της Ρουμανίας στο ΔΝΤ, η έγκριση της 5ης δόσης ενισχύει σημαντικά τη μακροοικονομική αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές. Όπως εκτίμησε, η θετική αυτή εξέλιξη αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των αγορών προς τη ρουμανική κυβέρνηση, αλλά και το βαθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία. Ο κεντρικός στόχος εντοπίζεται στην ενίσχυση των εισροών ξένων επενδύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα