Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 10:01

Στις 09:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 54 σεντς στα 72,68 δολάρια το βαρέλι.

Προς τα 73 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού», ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Η άνοδος των ασιατικών χρηματιστηρίων ώθησε τους παίκτες της αγοράς να καλύψουν τις ανοικτές θέσεις σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να έχει χαμηλό όγκο συναλλαγών εξαιτίας της αργίας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ.

«Οι παίκτες σκέφτονται πως οι τιμές γύρω στα 70 δολάρια είναι αρκετά χαμηλές», σχολίασε διαχειριστής κεφαλαίων στην Astmax. «Το πιο σημαντικό τώρα είναι τι είδους κλίμα θα κυριαρχήσει στην αγορά και με ποιον τρόπο οι επενδυτές θα διατηρήσουν τις θέσεις τους απέναντι στις αρνητικές συνθήκες της αγοράς», συμπλήρωσε.

Στις 09:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 54 σεντς στα 72,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 72,22 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 57 σεντς.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 8,5%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα