ΟΤΕ: Οι όροι συμφωνίας για τη RomTelecom

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2002 15:10
UPD:15:13

Τους όρους της συμφωνίας μεταξύ ΟΤΕ και Ρουμανικού Δημοσίου σχετικά με την RomTelecom ανακοίνωσε σήμερα ο ελληνικός Οργανισμός. Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ακόλουθα:

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της RomTelecom κατά 243 εκατ. δολάρια η οποία θα καλυφθεί πλήρως από τον ΟΤΕ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει 98 εκατ. δολάρια από κεφαλαιοποίηση χρεών (εκ των οποίων τα 55 εκατ. δολάρια αποτελούν δάνειο του ΟΤΕ στην RomTelecom και τα 43 εκατ. δολάρια αποτελούν χρέος της RomTelecom προς τον ΟΤΕ).

Με την ολοκλήρωση της αύξησης αυτής ο ΟΤΕ θα ελέγχει το 51% της RomTelecom - από το 35% που ελέγχει σήμερα. Ένα επιπλέον ποσοστό 3% θα περιέλθει στην κατοχή του ΟΤΕ με την αγορά μετοχών από το ρουμανικό υπουργείο Επικοινωνιών, που εκπροσωπεί το ρουμανικό Δημόσιο, καταβάλλοντας 31 εκατ. δολάρια. Με την ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών ο ΟΤΕ θα αναλάβει τελικά τον έλεγχο της εταιρείας με συνολικό ποσοστό 54%.

Παράλληλα, το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της εταιρείας περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση των χρεών της. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί δανεισμός ύψους 250 εκατ. δολαρίων, ο οποίος θα αναληφθεί πλήρως από την RomTelecom και μέρος του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για αναδιάρθρωση του χρέους της. Κατά τη διαδικασία αυτή οι δύο μέτοχοι θα βοηθήσουν την εταιρεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καθώς και τις στρατηγικές προτεραιότητες της RomTelecom θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Ελευθέριος Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη και για τις δύο πλευρές, θέτοντας παράλληλα ισχυρή βάση για τον μετασχηματισμό της RomTelecom σε έναν σύγχρονο προσοδοφόρο οργανισμό που θα προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε οικιακούς και επιχειρησιακούς πελάτες της ρουμανικής αγοράς.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα