Εξανεμίστηκαν τα κέρδη του δείκτη CAC 40 στο Παρίσι

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2002 15:35

ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ έδαφος έχει περάσει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Παρίσι υπό το βάρος πιέσεων στους κλάδους ασφαλειών και μέσων ενημέρωσης.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,17% και έχει διαμορφωθεί στις 3.048 μονάδες, ενώ νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τις 3.035 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Σημαντικές απώλειες (7,14%) καταγράφει η μετοχή της Vivendi Universal. Όπως ανακοινώθηκε χθες, τα έσοδα τρίτου τριμήνου των δραστηριοτήτων της Vivendi στον τομέα ψυχαγωγίας και μέσων σημείωσαν πτώση 4% καθώς οι λιγότερες δικές της κινηματογραφικές παραγωγές που βγήκαν στις αίθουσες προβολής και οι μικρότερες πωλήσεις δίσκων μουσικής αντιστάθμισαν την αύξηση των εσόδων της μονάδας της, τηλεφωνίας στη Γαλλία.

Αντιθέτως, αξιόλογα κέρδη (2,57%) καταγράφει η μετοχή της France Telecom μετά τη διαβεβαίωση του γάλλου υπουργού Βιομηχανίας ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο, ο οποίος, όπως δήλωσε, είναι κερδοφόρος παρά τα υπέρογκα χρέη του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα