ΗΠΑ: Δανειακές εγγυήσεις $2 δισ. σε εταιρείες ηλιακής ενέργειας

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 16:27

Την παροχή δανειακών εγγυήσεων ύψους 2 δισ. δολαρίων σε δύο εταιρείες ηλιακής ενέργειας ανακοίνωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με στόχο τη δημιουργία συνολικά 5.000 «πράσινων» θέσεων εργασίας.

Στις ραδιοφωνικές και διαδικτυακές του εμφανίσεις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της αύξησης των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα κατά 83.000, ο Ομπάμα παραδέχεται ότι οι προσπάθειες για ανάκαμψη από την ύφεση είναι αργές. «Θα χρειαστούν μήνες, ή ακόμη και χρόνια, για να βρούμε από την ύφεση και θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι», τόνισε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, το υπουργείο Ενέργειας θα παρέχει δανειακές εγγυήσεις ύψους 1,45 δισ. δολαρίων στην εταιρεία Abengoa Solar Inc ως μια μορφή επιδότησης για το έργο «Solona» στην Αριζόνα, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.

Τα υπόλοιπα 400 εκατ. δολάρια θα παρασχεθούν υπό τη μορφή δανειακών εγγυήσεων στην Abound Solar Manufacturing με έδρα το Κολοράντο, με στόχο την κατασκευή προηγμένων φωτοβολταϊκών σε δύο καινούργια εργοστάσια με αποτέλεσμα τη δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα