Ο σχεδιασμός του υπ. Υποδομών για έργα στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 18:46

Διεθνή διαγωνισμό που θα καταλήξει σε ένα master plan για το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ενσωματώνει έργα που μέχρι σήμερα έχουν μελετηθεί, εκτελεστεί ή βρίσκονται υπό κατασκευή σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππεας ανακοίνωσε την αναβάθμιση της εσωτερική περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη και τη σύνδεσή της με το αεροδρόμιο, τον επανασχεδιασμό της παράκαμψης του ιστορικού κέντρου από την πλευρά της θάλασσας, την κατασκευή της εξωτερικής περιφερειακής και την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό στην πόλη.

Το μετρό Θεσσαλονίκης δημοπρατήθηκε το 2006, αλλά μέχρι στιγμή έχει κατασκευαστεί μόνο το 14,5% του έργου.

Όπως ανέφερε, η κατασκευή της εσωτερικής περιφερειακής, με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσει εντός του 2011 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2013, ενώ όσον αφορά την εξωτερική περιφερειακή, το έργο θα δημοπρατείται σταδιακά κατά τμήματα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του 2013.

Για τον εκσυγχρονισμό του αερολιμένα 'Μακεδονία', o κ. Ρέππας ανέφερεότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να μειώσει τον χαμένο χρόνο, ενώ για το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι στόχος είναι να έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός μέχρι το τέλος του 2010.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα