Κύπρος: Μέτρια ανάπτυξη «βλέπει» το ΔΝΤ για το 2011

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 22:56

Σταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας και μέτρια οικονομική ανάπτυξη για το 2011 «βλέπει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη λήψης μέτρων για μείωση του κρατικού μισθολογίου.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της ανασκόπησης της κυπριακής οικονομίας από αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, το υψηλό κρατικό μισθολόγιο θα εμποδίσει την επίτευξη του στόχου της κυπριακής κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2013.

Η έκθεση του ΔΝΤ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Μπερνάρντ Λοράν δήλωσε ότι οι οικονομικές συνθήκες άρχισαν να σταθεροποιούνται στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ προβλέπει «μέτρια άνοδο για το 2011».

«Βλέπουμε τη συνέχιση της ανάπτυξης αρχής γενομένης από το 2011. Δεν θα συγκρίνεται με τα επίπεδα του 2006, του 2007 και του 2008, αλλά η ανάπτυξη θα επιστρέψει», ανέφερε ο κ. Λοράν.

Χαρακτήρισε εξάλλου «φιλόδοξο» το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της κυπριακής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να βασιστεί στον έλεγχο των εξόδων και ειδικότερα στο κρατικό μισθολόγιο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα