Κοντά στα 72 δολ. η τιμή του αργού

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 09:46

Προς τα 72 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, φτάνοντας σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων, καθώς μια σειρά αποθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα μετρίασαν τις προσδοκίες για αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η ανάπτυξη των υπηρεσιών παγκοσμίως επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι θα μετριαστεί η ανάπτυξη στις αναδυόμενες και τις ανεπτυγμένες οικονομίες κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου.

Τη διάθεση ανάληψης ρίσκου έπληξαν και οι ανησυχίες σχετικά με την υγεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και μια πιθανή διπλή ύφεση στην ευρωζώνη, ωθώντας σε άνοδο σήμερα το δολάριο.

Στις 09:14 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά επτά σεντς στα 72,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 71,60 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 13 σεντς.

«Το κλίμα στην αγορά είναι πολύ κακό καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα αρνητικά στοιχεία σε όλο τον κόσμο και η ρευστότητα είναι χαμηλή εξαιτίας της αργίας στις ΗΠΑ», σχολίασε ανώτατο στέλεχος της SCM Securities στο Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα