Εδραση: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:59

Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 κατέθεσε η Έδραση – Χ. Ψαλλίδας, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει και το οποίο προέρχεται, σύμφωνα με την εταιρεία, από το μειωμένο κύκλο εργασιών και τις καθυστερήσεις στις εισπράξεις.

Παράλληλα, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της εταιρείας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με τον Χρηματοοικονομικό της Σύμβουλο, η Έδραση έχει εκπονήσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων. Η πλήρης εφαρμογή τους αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των υπογεγραμμένων και μη εκτελεσμένων συμβάσεων τεχνικών έργων αλλά και την κατάρτιση νέων συμβάσεων για την ανάληψη νέων έργων, επισημαίνει η εταιρεία.

Όπως σημειώνει, έχει ήδη θέσει υπόψη των πιστωτριών Τραπεζών της το επιχειρησιακό σχέδιο και την πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί τους για την κατάρτιση συμφωνίας με βάση το ως άνω σχέδιο καθώς και για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης μέχρι την συζήτηση επί της αίτησης υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99, λαμβανομένης υπόψη και της ως άνω προσωρινής διαταγής, προκειμένου να εξομαλυνθεί περαιτέρω η λειτουργία της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα