Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 08:05

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Κομισιόν διαπιστώνει πρόοδο και προβλήματα".

΄"Η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής "φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο", σύμφωνα με την ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, η Κομισιόν προειδοποιεί για σημαντικούς κινδύνους σχετικά με τον πληθωρισμό, τον τομέα της υγείας και τον έλεγχο των ΔΕΚΟ", γράφει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Επιχορηγήσεις στα Ταμεία όσο επιτρέπει η οικονομία".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύνδεση της επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων με την υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας με βάση το μνημόνιο, ειδικά για το διάστημα 2010-2013, προβλέπουν οι χθεσινές προσθήκες στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του ιδιωτικού τομέα που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγορανομικό "βέτο" στα σούπερ μάρκετ. Οι εκπτώσεις των βιομηχανιών θα περνούν απευθείας στο ράφι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με στόχο τη μείωση των τιμών των προϊόντων στο ράφι των σούπερ μάρκετ , η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη υπέγραψε χθες αγορανομική διάταξη προκειμένου οι μειώσεις στις τιμές να περνούν απευθείας στον καταναλωτή και όχι να συμψηφίζονται με προσφορές και άλλες προωθητικές ενέργειες, όπως είναι η συνήθης πρακτική".

ΚΕΡΔΟΣ: "Καταρρέουν οι κατασκευαστικές από ανεξόφλητα δημόσια έργα και υπέρογκα χρέη προς τις τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όμηρος των τραπεζών έχει καταστεί ο κατασκευαστικός κλάδος, λόγω των οφειλομένων του δημοσίου αλλά και της δραματικής συρρίκνωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας ελλείψει νέων έργων. Οι πιστώτριες τράπεζες καθορίζουν πλέον τις εξελίξεις στον κλάδο και υπαγορεύουν τις επόμενες κινήσεις των εταιρειών, αγοράζοντας τα "φιλέτα" των συμμετοχών τους, θέτοντας αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις ακόμη και στους μεγάλους ομίλους, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δάνειά τους".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα