Ψηφίστηκε το ν/σ για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην αρμόδια επιτροπή

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 17:16

Ψηφίστηκε και επί της αρχής και επί των άρθρων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Ίδρυση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Υπέρ ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ Και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «αποκούμπι για την κεφαλαιακή επάρκεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», ώστε όπως ανέφερε, να μη δοκιμαστεί κατά τρόπο επικίνδυνο από τις δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις και πιέσεις αλλά και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα της ρύθμισης, τονίζοντας ότι το όργιο φημών που έθεσαν σε αμφισβήτηση την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών δημιούργησαν μια πάρα πολύ δύσκολη που έπρεπε να αντιμετωπιστεί.

Απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις βουλευτών, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα να μοιράζουν οι τράπεζες αποδόσεις με ζημιές σε προνομιούχες μετοχές. «Αν έχει μια τράπεζα ζημιές δεν θα διανεμηθούν κέρδη» σημείωσε.

Παράλληλα, δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις, σχόλια και επισημάνσεις για την περαιτέρω βελτίωση του νομοσχεδίου μέχρι τη συζήτηση του στην Ολομέλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα