Πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 06:10

Πρόστιμα συνολικού ύψους 122.000 ευρώ επέβαλε μεταξύ άλλων χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρία «CAPITAL INVESTORS ASSET MANAGEMENT AG» με έδρα τη Ζυρίχη, βασικός μέτοχος και διαχειριστής της οποίας είναι ο κ. Χρήστος Αθανασιάδης, διότι παρείχε σε επενδυτές στην Ελλάδα υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη από το ν. 3606/2007 άδεια λειτουργίας.

Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον κ. Γεώργιο Κακαβά διότι παρείχε σε έναν επενδυτή υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη από το ν. 3606/2007 άδεια λειτουργίας.

Επίσης, πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ επιβλήθηεκ στον κ. Αθανάσιο Οικονομόπουλο, διότι δεν γνωστοποίησε μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ. 51/1992.

Επίσης, το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς :

_ Χορήγησε άδεια λειτουργίας Διαχειριστή Συστήματος στην Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΑΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ (ΕΤ.ΕΚ.)».

· Χορήγησε άδεια λειτουργίας στο Σύστημα Εκκαθάρισης Αξιών και στο Σύστημα Εκκαθάρισης Παραγώγων τα οποία θα διαχειρίζεται η ΕΤ.ΕΚ. και ενέκρινε τους Κανονισμούς Λειτουργίας τους.

· Τροποποίησε τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος ¶υλων Τίτλων.

· Χορήγησε άδεια στην εταιρία «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ» για την παροχή πρόσθετων παρεπόμενων υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3606/2007.

· Ενέκρινε το αίτημα της εταιρίας «SANDRINA AE Εισαγωγής & Εμπορίας Προϊόντων και Εφαρμογών Υψηλής Τεχνολογίας» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των μετοχών της εταιρίας «Χ. Μπενρουμπή & Υιός ΑΕΒΕ Ειδών Οικιακής Χρήσεως & Εξοπλισμού Ξενοδοχείων» που δεν κατέχει ήδη, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.

· Ενέκρινε το αίτημα της εταιρίας «DELHAIZE “THE LION” NEDERLAND BV» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των μετοχών της εταιρίας «ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» που δεν κατέχει ήδη, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.

· Ενέκρινε το αίτημα της εταιρίας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των μετοχών της εταιρίας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ» που δεν κατέχει ήδη, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.

· Ενέκρινε το αίτημα του κ. Αντώνιου Λυμπέρη για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze out) των μετοχών της εταιρίας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», που δεν κατέχει ήδη σύμφωνα, με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα