Euromedica: Αναπροσαρμογή του επενδυτικού προγράμματος

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 09:23

Σε αναπροσαρμογή του επενδυτικού προγράμματος που είχε σχεδιάσει το 2008 – και το οποίο αφορά στη δημιουργία νέων μονάδων υγείας πανελλαδικά σε συνεργασία με γιατρούς-μετόχους και στη συμμετοχή σε διαγνωστικά κέντρα – από τα 250 εκατ. ευρώ στα 100 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Euromedica.

Όπως σημειώνει η Euromedica σε ανακοίνωσή της, μετά τη δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του και της Γενικής Κλινικής στην Κέρκυρα, που ολοκληρώνεται στο τέλος του Αυγούστου 2010, η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία Ογκολογικής κλινικής στη Θεσσαλονίκη, Κέντρων Αποκατάστασης σε Αθήνα, Καβάλα, Κοζάνη και Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και Ογκολογικής και Ψυχιατρικής κλινικής στην Πάτρα.

Για τις παραπάνω επενδύσεις, στις οποίες συμμετέχουν και γιατροί - μέτοχοι, έχει ήδη καταβληθεί μέρος των απαιτούμενων κεφαλαίων τόσο από τη Euromedica, όσο και από τους γιατρούς - μετόχους.

Προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει στη ολοκλήρωση του επενδυτικού της προγράμματος, αλλά και σε μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις με την επενδυτική τράπεζα UBS για την πιθανή συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο ξένων επενδυτών, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το δανεισμό της, αναφέρει ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις με τρεις ελληνικές τράπεζες, καθώς και με θεσμικό επενδυτή του εξωτερικού για την αναχρηματοδότηση μακροπρόθεσμων δανειακών της υποχρεώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα