EBEΠ: Πρόσκαιρη η μείωση του πληθωρισμού

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 11:22

Πρόσκαιρη και παροδική χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Κασιμάτης, τη μείωση κατά 0,2% της αύξησης που παρουσίασε ο πληθωρισμός το μήνα Ιούνιο έναντι αυτής του Μαΐου.

Ο κ. Κασιμάτης προβλέπει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το ύψος του πληθωρισμού θα αγγίξει το 6% καθώς από την 1η Ιουλίου ισχύουν οι νέοι αυξημένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στην αγορά. Αναλυτικότερα ο κ. Κασιμάτης δήλωσε τα εξής:

«Η ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με την οποία προκύπτει μείωση της ανόδου του πληθωρισμού για τον μήνα Ιούνιο έναντι αυτής του Μαΐου είναι παροδική. Οφείλεται κυρίως στις μειώσεις τιμών στο διάστημα ενός μηνός σε βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως τα οπωροκηπευτικά αλλά και τις τιμές των φαρμάκων. Θα είμαστε όλοι ευτυχείς εάν η μείωση αυτή συνεχιζόταν και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Όμως τα γεγονότα τρέχουν. Το ίδιο τρέχουν και οι αυξημένοι συντελεστές του Φ.Π.Α. από την 1η Ιουλίου. Με άμεση επίδραση στις τιμές υπηρεσιών και αγαθών, όπως τα καύσιμα.

Εκτίμηση μας είναι ότι, τους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται να δούμε αύξηση του πληθωρισμού που θα τον οδηγήσει κοντά στο 6%, συνεπεία των προαναφερθέντων λόγων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα