Κοντά στα 76 δολ. η τιμή του αργού

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 09:46
UPD:09:47

Κοντά στα 76 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς το μεγαλύτερο του αναμενόμενου εμπορικό πλεόνασμα στην Κίνα περιόρισε τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάκαμψης και της ζήτησης πετρελαίου.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 43,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι εισαγωγές αργού στη δεύτερη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο αναρριχήθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πάνω από τους 22 εκατ. τόνους.

«Δεδομένου ότι οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν υψηλότερα του αναμενόμενου την προηγούμενη εβδομάδα, βλέπουμε κάλυψη των ανοικτών θέσεων στην Ασία», σχολίασε ανώτατο στέλεχος της Newedge στο Τόκιο. «Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, θα πρέπει να αποδώσω την αύξηση στα στοιχεία από την Κίνα», πρόσθεσε.

Στις 09:14 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 40 σεντς στα 75,69 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 75,04 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 38 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα