Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 10:22

Ανοδικά κινούνται για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν μέσω προσδοκιών για ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα. Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν θετικά και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας.

«Δεδομένων των ανησυχιών που είχαν οι αγορές και οι επενδυτές σχετικά με την απώλεια του οικονομικού momentum, τα αποτελέσματα αυτά θα είναι αρκετά σημαντικά. Αν τα κέρδη αυτά είναι καλά, η αγορά θα σημειώσει μεγάλη άνοδο», σχολίασε αναλυτής της Brewin Dolphin.

Στις 10:04 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,2% στις 1.023,42 μονάδες, έχοντας καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε διάστημα ενός έτους.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος της ενέργειας, με τις μετοχές των BP, Royal Dutch Shell και Repsol να καταγράφουν κέρδη από 0,6% έως 5,6%.

Την περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εγκαινιάζει σήμερα η αμερικανική εταιρεία αλουμινίου Alcoa, ενώ θα ακολουθήσουν εντός της εβδομάδας οι JPMorgan Chase, Google, Bank of America και Citigroup.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα