Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 11:00
UPD:11:04

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενόψει της έκδοσης εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) που θα πραγματοποιηθεί αύριο, με τη χώρα να στρέφεται για πρώτη φορά στις αγορές μετά το πακέτο διάσωσης από ΕΕ και ΔΝΤ.

«Αναμένουμε η αγορά να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα πριν δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα», ανέφερε η Πειραιώς Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (10:58), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,29% στις 1.532,00 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 5,46 εκατομμύρια ευρώ.

Απώλειες 0,8% καταγράφουν οι τράπεζες, καθώς κορυφώνεται το επόμενο δεκαπενθήμερο η αγωνία για τα αποτελέσματα των stress tests, αν και οι πιέσεις προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προέρχονται κυρίως από τα εγχώρια τεστ κοπώσεως του επόμενου Σεπτεμβρίου.

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 4%, ενώ άνοδο περίπου 3% σημειώνει ο τίτλος της Geniki Bank, οι μέτοχοι της οποίας ενέκριναν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 339,7 εκατ. ευρώ, με αναλογία 3 νέες μετοχές ανά μία παλιά.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 23 ενισχύονται, οι 19 υποχωρούν και οι 17 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα