Διευρύνονται οι απώλειες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2002 12:03
UPD:12:05

ΑΡΝΗΤΙΚΟ παραμένει το κλίμα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως και στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών αγορών. Το τελευταίο ημίωρο οι απώλειες έχουν αυξηθεί κυρίως λόγω της ενίσχυσης των πιέσεων στους κλάδους των καπνοβιομηχανιών και τηλεπικοινωνιών.

Aυτή την ώρα (11:50) ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,45% έχοντας διαμορφωθεί στις 4.025,8 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη πτώση (32,36%) εξακολουθεί να σημειώνει η μετοχή της Cable & Wireless. Η βρετανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία -και κορυφαίος, παγκοσμίως, διαχειριστής δικτυακών τόπων για επιχειρηματίες- ανακοίνωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο, η βρετανική εταιρεία εμφάνισε ζημία ύψους 4,5 δισεκ. λιρών (7,2 δισεκ. δολ.). Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα απολύσει 3.500 εργαζομένους της, καθώς αποσύρεται σταδιακά από την αγορά των ΗΠΑ και αυτές της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται και σε μετοχές καπνοβιομηχανιών μετά την προειδοποίηση της αμερικανικής Philip Morris ότι ενδεχομένως να μην επιτύχει το στόχο που έχει θέσει σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στην επόμενη χρήση. Οι μετοχές των ομοειδών εταιρειών British American Tobacco και Gallaher υποχωρούν κατά 5,17% και 2,12% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα