Συνεχίζεται η πτώση του δείκτη CAC 40 στο Παρίσι

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2002 13:41

ΑΠΩΛΕΙΕΣ της τάξεως του 1,49% καταγράφει αυτή την ώρα ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι έχοντας διαμορφωθεί στις 3.019 μονάδες. Νωρίτερα, υποχώρησε μέχρι τις 3.008 μονάδες που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Από το σύνολο των μετοχών που συνθέτουν τον εν λόγω δείκτη, μόνο επτά σημειώνουν άνοδο, ενώ 33 υποχωρούν.

Η σημερινή πτώση αποδίδεται κυρίως σε μία σειρά αποθαρρυντικών εταιρικών ανακοινώσεων, καθώς και στις ενδείξεις ότι τα αμερικανικά χρηματιστήρια θα ανοίξουν με απώλειες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) η ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Σημαντικές απώλειες (3,59%) καταγράφει η μετοχή του ασφαλιστικού ομίλου Axa, o oποίος ανακοίνωσε χθες σοδα τρίτου τριμήνου κατώτερα των προσδοκιών. Παράλληλα, προέβη στην εκτίμηση ότι ενδέχεται να μην επιτύχει το στόχο που έχει θέσει σε ό,τι αφορά την κερδοφορία του στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με τις μετοχές των εταιρειών Alcatel και France Telecom να υποχωρούν κατά 3,22% και 4,24% αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της οικονομίας, η γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 0,2% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 1,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα