Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010 10:58

¶νοδο σημειώνουν και σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, διευρύνοντας το ράλι των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων, στον απόηχο των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων που δημοσιοποίησε αργά χθες η Alcoa.

Η μεγαλύτερη παραγωγός αλουμινίου στις ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια κατανάλωση του μετάλλου και ανακοίνωσε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα, πυροδοτώντας προσδοκίες ότι και άλλες εταιρείες θα εκπλήξουν ευχάριστα τις αγορές.

«Η Alcoa ανακοίνωσε στοιχεία καλύτερα των αναμενόμενων, ωστόσο οι αγορές αναμένουν την πραγματική ροή των πληροφοριών καθώς η περίοδος δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη κανονικά», σχολίασε αναλυτής της NCB Stockbrokers στο Δουβλίνο.

Στις 10:39 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,5% στις 1.030,54 μονάδες. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης σημείωσε άνοδο 0,4%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραφε κέρδη 0,5%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη ενισχυόταν κατά 0,4% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα