Νότια Κορέα: Αύξηση της ανεργίας τον Ιούνιο

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 08:21

Αύξηση παρουσίασε το ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα τον Ιούνιο, για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, ωστόσο η εγχώρια βιομηχανία συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις εργασίας καθώς η οικονομία οδεύει προς την έξοδο από την ύφεση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, το ποσοστό των ανέργων ανήλθε στο 3,5% τον Ιούνιο έναντι 3,2% τον Μάιο, κυρίως λόγω της μείωσης του αριθμού των θέσεων προσωρινής απασχόλησης που προσφέρει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Νότιας Κορέας.

«Η κυβέρνηση μείωσε τον αριθμό [των παρεχόμενων από το κράτος θέσεων προσωρινής απασχόλησης] στις 100.000 από 250.000, αλλά ο βιομηχανικός τομέας ηγήθηκε της αύξησης του αριθμού των θέσεων εργασίας», σημείωσε η υπηρεσία.

Ο αριθμός των εργαζομένων διαμορφώθηκε στα 24,28 εκατ. τον περασμένο μήνα, αυξημένος κατά 314.000 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, χάρη στις προσλήψεις στη βιομηχανία. Ο αριθμός πάντως ήταν χαμηλότερος από τις 586.000 περισσότερες θέσεις εργασίας που αναφέρθηκαν τον Μάιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την εγχώρια ανάπτυξη το 2010 προβλέποντας ότι θα ανέλθει στο 5,9% του ΑΕΠ, από 5,2%.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα