ΣΕΒΕ: Θετική για την εξωστρέφεια της Β. Ελλάδας η έκθεση Defensys

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 11:15
UPD:11:20

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) τη μεταφορά της έκθεσης Defensys, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας, στη Θεσσαλονίκη, εκτιμώντας θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της περιφέρειας να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στην αμυντική βιομηχανία και στη βιομηχανία ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, η πρόσβαση αυτή συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της περιφέρειας και της Ελλάδας γενικότερα, ιδίως μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι τα εν λόγω οφέλη αφορούν κυρίως χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία και Γερμανία.

Πρότυπο βέλτιστης αξιοποίησης αυτών των οφελών, σημειώνει ο Σύνδεσμος, αποτελεί η Τουρκία, της οποίας η εγχώρια βιομηχανία έχει βοηθηθεί σημαντικά, καθώς συμμετέχει ενεργά στην αμυντική βιομηχανία, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη τεχνογνωσία και πρόσβαση σε ξένες αγορές.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒΕ, η ευχερέστερη πρόσβαση των επιχειρήσεων της περιφέρειας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας στην αμυντική βιομηχανία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της παραγωγής τους, στην απόκτηση τεχνογνωσίας και στην αύξηση της εξωστρέφειάς τους, που είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση που ταλανίζει την χώρα μας.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει όλοι μας να αφήσουμε κατά μέρος την εσωστρέφεια και να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, δίδοντας έμφαση στη στήριξη της παραγωγής, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Καταλήγοντας δε υπογραμμίζει ότι «η στήριξη του ΣΕΒΕ στο εγχείρημα της Defensys είναι δεδομένη και από την πλευρά του ο ΣΕΒΕ θα προσπαθήσει να συμβάλλει με κάθε τρόπο και μέσο στην επιτυχία του, εχέγγυο της οποίας αποτελεί η συμμετοχή του ΕΒΕΘ μέσω του ΔΙΠΕΚ, συνεργαζόμενος, πέραν του Επιμελητηρίου, με τον έτερο συνδιοργανωτή εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ/Helexpo, τα Διμερή Επιμελητήρια και τους άλλους τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς».

Συμπαράσταση ΣΒΒΕ στη διοργάνωση της Defensys

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΒΒΕ στη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Defensys 2010, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας, εκφράζει και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Θεσσαλονίκη, 14 Ιουλίου 2010

κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Υπουργό Εθνικής ¶μυνας

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, θα επιθυμούσαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Defensys 2010, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας.

Τα ευεργετικά οφέλη της πραγματοποίησης της έκθεσης αυτής, τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και για την Βόρεια Ελλάδα, είναι προφανή και συμβάλλουν αδιαμφισβήτητα στην ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της πόλης της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ενέργειες όπως αυτή αναδεικνύουν στην πράξη την ευαισθησία του Υπουργείου Εθνικής ¶μυνας στην συνεπή εφαρμογή μιας πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης και αποκέντρωσης και ενδυναμώνουν τον δημόσιο εκθεσιακό φορέα της πόλης μας.

Η συμμετοχή του ΕΒΕΘ, μέσω του ΔΙΠΕΚ, στο οργανωτικό σχήμα για την υλοποίηση της έκθεσης αποτελεί εχέγγυο θεσμικής θωράκισης και φερεγγυότητας για την επιτυχή συνέχιση της διοργάνωσης της έκθεσης αυτής στο μέλλον.

Θεσσαλονίκη, 14 Ιουλίου 2010»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα