LG Electronics: Νέες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 13:00

Τις δραστηριότητές της στον τομέα της ηλιακής ενέργειας σχεδιάζει να επεκτείνει η LG Electronics εντός των επόμενων πέντε ετών, επενδύοντας περίπου 820 εκατ. δολάρια στη μονάδα κατασκευής ηλιακών κυψελών και φωτοβολταϊκών συστημάτων στην περιοχή Γκούμι, περίπου 289 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σεούλ.

Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής σε συνολική ισχύ άνω του 1 γιγαβάτ, συμβάλλοντας παράλληλα στην αύξηση των πωλήσεων σε 2,4 δισ. δολάρια έως το 2015.

Ειδικότερα, η LG ολοκλήρωσε στο Γκούμι την κατασκευή της πρώτης γραμμής παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής δυναμικότητας 120 μεγαβάτ, στα τέλη του 2009, μετατρέποντας τη γραμμή συναρμολόγησης PDP πάνελ, προκειμένου να παράγει φωτοβολταϊκά συστήματα.

Το επενδυτικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση και δεύτερης γραμμής παραγωγής ισχύος 120 μεγαβάτ, εντός του 2010, που θα αυξήσει τη δυνατότητα κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 240 μεγαβάτ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να καθιερώσουμε την LG ως ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών και της ηλιακής ενέργειας και η μονάδα παραγωγής στο Γκούμι αποτελεί το επιστέγασμα του οράματος μας», δήλωσε ο κ. Κουάν Σικ Τσο, αντιπρόεδρος της LG Solar Business.

«Η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη, η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και η δυναμική του brand της LG, αποτελούν τους παράγοντες-κλειδί σε αυτή την προσπάθειά μας», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα