Επέκταση σε Πολωνία, Σερβία μελετά η Weather Investments

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010 15:56

Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Πολωνία και τη Σερβία φέρεται να εξετάζει η Weather Investments του Αιγύπτιου επιχειρηματία Ναγκίμπ Σαουίρις, μετά την ήδη επιτυχημένη παρουσία της στην Ιταλία.

Η Weather – μητρική της αιγυπτιακής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Orascom Telecom – κατέχει τη Νο3 πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ιταλία Wind Telecomunicazioni καθώς και την Wind Hellas.

Δημοσιεύματα στον Τύπο φέρουν την Orascom ως ενδιαφερόμενη για την απόκτηση ποσοστών στην πολωνική Polkomtel και την Telekom Srbija.

Εν τω μεταξύ, η Weather έχει ζητήσει την υποβολή προσφορών για την πώληση της Wind Hellas, η οποία προχωρά σε αναδιάρθρωση του χρέους της για δεύτερη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα «al-Ahram», η οποία επικαλείται δηλώσεις του Σαουίρις, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας της Orascom αναμένεται να ξεπεράσουν, παγκοσμίως, τα 100 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη του 2010. Μόνο στον Καναδά θα διαμορφωθούν σε τουλάχιστον 100.000, ενώ στη Νότια Κορέα θα ξεπεράσουν τις 200.000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα