Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 08:07

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τριετής εργασιακή ειρήνη με μικρές αυξήσεις μισθών".

"Συμφωνία, τριετούς διάρκειας, για τη νέα εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας αναμένεται να επιτευχθεί σήμερα σε συνάντηση των εκπροσώπων εργοδοτών και εργαζομένων" γράφει η «Ν». "Η συμφωνία θα προβλέπει "πάγωμα" των αυξήσεων για φέτος στα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων του ιδιωτικού τομέα και κάλυψη από τον ευρωπληθωρισμό το 2011 και το 2012, με αυξήσεις που αναμένεται να κινούνται ετησίως στο 1-1,5%."

ΕΞΠΡΕΣ: "Εντείνεται το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σταδιακή μείωση των επιτοκίων καταθέσεων προθεσμία, σε πρώτη φάση από 10 έως 20 μονάδες βάσης, προχωρούν οι τράπεζες. Ήδη δύο τράπεζες μείωσαν κατά 10 και 15 μ.β. αντίστοιχα το επιτόκιο προθεσμιακών καταθέσεων, ενώ στην αγορά θεωρείται βέβαιο ότι την πολιτική αυτή θα υιοθετήσουν όλες οι μεγάλες τράπεζες."

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διαδικασίες - εξπρές για νέες επενδύσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου και τη θέσπιση ειδικών ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση μεγάλων επενδύσεων από ιδιώτες ή project από διακρατικές συμφωνίες, επεξεργάζεται το Μαξίμου. Τα μέτρα για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ."



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα