ΣΕΚ–ΕΣΚΕΕ: Όχι στην καθολική απαγόρευση διαφήμισης προϊόντων καπνού

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 17:52

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι εταιρίες-μέλη των συνδέσμων καπνοβιομηχανικών προϊόντων στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση της διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων καπνού, επιτρέποντας την μόνο στο εσωτερικό των σημείων πώλησης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Ελληνικών Καπνοβιομηχανιών (ΣΕΚ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Καπνικών Εταιριών Ευρώπης (ΕΣΚΕΕ), στα περίπτερα, που είναι το βασικό σημείο πώλησης των προϊόντων καπνού, εσωτερικός χώρος δεν υφίσταται, λόγω κατασκευής τους.

Αυτό, επισημαίνουν, οδηγεί σε παντελή στέρηση της δυνατότητας επικοινωνίας στο κύριο σημείο πώλησης, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πληροφόρησης και ελευθερίας της έκφρασης.

Σύμφωνα με τα μέλη των συνδέσμων, το γεγονός αυτό οδηγεί στην καταστρατήγηση του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και κατά συνέπεια της επιχειρηματικής ελευθερίας. Ζητούν ως εκ τούτου να επιτραπεί η επικοινωνία των εταιριών με τους ενήλικους καπνιστές στον περιβάλλοντα χώρο που βρίσκεται κάτω από την τέντα του περιπτέρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα