Σταθερά EBITDA «βλέπει» η Lamda Development για το 2010

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 13:51

Στα περυσινά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθούν τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) της Lamda Development το 2010, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Οδυσσέα Αθανασίου.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στο Reuters, τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παρά την οικονομική κρίση, καθώς τα υψηλότερα έσοδα από μισθώματα θα αντισταθμίσουν την πτώση της κίνησης σε δύο από τα εμπορικά της κέντρα.

«Στο εξάμηνο τα περιμένουμε (τα επαναλαμβανόμενα EBITDA) στα περσινά επίπεδα», ανέφερε. «(Για το σύνολο του έτους) πιστεύουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε τα recurring επίπεδα του 2009.»

Σημειώνεται ότι για το 2009 η Lamda είχε ανακοινώσει επαναλαμβανόμενα λειτουργικά αποτελέσματα (recurring EBITDA) ύψους 42 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η οικονομική κρίση στη χώρα έχει οδηγήσει σε πτώση 6% των πωλήσεων και 3,5% της επισκεψιμότητας στα δύο ώριμα εμπορικά κέντρα της εταιρείας, το The Mall στην Αθήνα και το Mediterannean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο εξάμηνο. Ωστόσο, τα υψηλότερα έσοδα από μισθώματα λόγω του πληθωρισμού αντισταθμίζουν την υποχώρηση.

Εν τω μεταξύ, οι καλές επιδόσεις που σημειώνει το τρίτο εμπορικό της κέντρο, το Golden Hall, καθώς και το μέρισμα από την αυξημένη συμμετοχή στην Eurobank Properties εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τις επιδόσεις της Lamda στο σύνολο του έτους.

«Από την μια πλευρά έχουμε την κρίση και από την άλλη αυξημένα μισθώματα, τα μερίσματα από την Eurobank Properties και την μείωση του κόστους. Και χρειάζεται συνέχεια πολύ καλό management», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Η Lamda κατέχει ποσοστό 14,5% στην Eurobank Properties και, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, σχεδιάζει να αυξήσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία καθώς την θεωρεί καλή επενδυτική περίπτωση.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα