Ε.Ε.: Συμφωνία για τις λεπτομέρειες των τεστ αντοχής

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 15:12
UPD:16:24

Και οι 91 τράπεζες που θα υποβληθούν στη δοκιμασία υποχρεούνται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα στις 23 Ιουλίου στις 19.00 (ώρα Ελλάδος).

Σε συμφωνία για την τελική μορφή των τεστ αντοχής, στα οποία θα υποβληθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, κατέληξαν σήμερα οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως συμφωνήθηκε, βασικό κριτήριο για την επιτυχία ή την αποτυχία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα αποτελεί ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (tier 1). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο δείκτης θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον στο 6% με βάση σενάρια για δύσκολες συνθήκες.

Και οι 91 τράπεζες που θα υποβληθούν στη δοκιμασία υποχρεούνται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα στις 23 Ιουλίου στις 19.00 (ώρα Ελλάδος).

Ένα λεπτό αργότερα, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS) θα δημοσιεύσει μία ανακοίνωση, στην οποία θα συνοψίζονται τα αποτελέσματα όλων των εμπλεκόμενων τραπεζών.

Δεύτερο σε σπουδαιότητα κριτήριο για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών θα αποτελεί η έκθεση των ιδρυμάτων στον κίνδυνο χώρας. Οι τελευταίες λεπτομέρειες όσον αφορά στα τεστ θα συζητηθούν στις 22 Ιουλίου στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν οι ανώτατοι αξιωματούχοι των υπουργών Οικονομικών των κρατών της ΕΕ και αντιπρόσωποι της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα