ΣΦΕΕ: Στις 19 Αυγούστου η ανατιμολόγηση των φαρμάκων

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 15:59

Στη συνεδρίασή της στις 19 Αυγούστου αναμένεται να επικυρώσει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων την ανατιμολόγηση όλων των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, με βάση το νέο τρόπο καθορισμού των τιμών, που θεσπίστηκε με το νόμο 3840 του Μαρτίου 2010.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Συνδέσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει – όπως αναφέρει - επιτέλους στην ανατιμολόγηση όλων των φαρμάκων και τονίζει ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής για την παροχή στοιχείων και υποστήριξης για την έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών.

Η διοίκηση του ΣΦΕΕ χαρακτηρίζει αντικειμενική και δίκαιη λύση τις διατάξεις του ¶ρθρο 14 του Νόμου 3840, καθώς διασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε σύγκριση με τις επίπεδες μειώσεις τιμών, που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο, η εφαρμογή του άρθρου 14 του Νόμου 3840 αποτελεί «μια πολύ σκληρή αντιμετώπιση των τιμών για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ωστόσο η λύση αυτή είναι αποδεκτή, λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και μέχρις ότου μηχανοργανωθεί πλήρως το σύστημα υγείας».

Τα μέλη του ΣΦΕΕ εκτιμούν ακόμη ότι η εφαρμογή του εν λόγω άρθρου θα ελαχιστοποιήσει το ντόμινο στις τιμές των φαρμάκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχει θορυβήσει τόσο πολύ τον ευρωπαϊκό φαρμακευτικό χώρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα