Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 05:30
UPD:05:49

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση για τα κέρδη της Bank of America Corp., της Citigroup Inc. και της General Electric Co., τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών σε συνδυασμό με τον δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ, ο οποίος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός έτους.

Οι μετοχές της James Hardie Industries SE, υποχωρούσαν 1,9% στο Σύδνεϋ εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση των προϊόντων της θα μειωθεί. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., η οποία πραγματοποιεί το 1/5 των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, σημείωναν απώλειες 1,1% στη Σεούλ. Απώλειες 1,2% κατέγραφαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. μετά την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων την εβδομάδα που πέρασε. Πτώση 25% σημείωσαν οι μετοχές της Aquarius Platinum Ltd. εν μέσω ανησυχιών ότι οι νέες ντιρεκτίβες από τα ορυχεία της Νότιας Αφρικής θα βλάψουν τα κέρδη της.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – υποχωρούσε 1,1% φθάνοντας στις 390,46 μονάδες στις 10:04 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής. Ο περιφερειακός δείκτης MSCI έχει υποχωρήσει από την 1η Ιουλίου τα μέγιστα και σε ποσοστό 6,2% μέσα στο έτος εν μέσω ανησυχιών ότι τα ελλείμματα στην Ευρώπη και τα μέτρα της Κίνας για τον περιορισμό των τιμών ακινήτων θα βλάψουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην Αυστραλία, όπου η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών, ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1,4%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 0,9%, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,4%.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index απώλεσε 0,2%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι εξαγωγές της χώρας το δεύτερο εξάμηνο θα περιοριστούν στο 16,3% καθώς η κυβέρνηση αποσύρει τις εκπτώσεις φόρων και η κρίση του χρέους στην Ευρώπη επιδεινώνεται, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην «China Securities Journal».

Στις 16 Ιουλίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 2,9%, καθώς ο δείκτης της εμπιστοσύνης καταναλωτών Thomson Reuters/University of Michigan υποχώρησε περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. οι μετοχές της Bank of America, της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας σημείωσαν απώλειες 9,2%.

Τα συμβόλαια του χαλκού υποχώρησαν 2,7% στη Νέα Υόρκη στις 16 Ιουλίου, ενώ ο χρυσός απώλεσε 1,7%. Πτωτικά για τέταρτη ημέρα κινήθηκε σήμερα το αργό πετρέλαιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα