Αλέξης Τσίπρας: Αστεία η πρόταση της Πειραιώς

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 13:20

Αστεία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΑΤΕ.

«Είναι σα να δανείζεις κάποιον όταν έχει ανάγκη και αντί να σου επιστρέφει τα χρήματα, να σου ζητάει από πάνω να σου αγοράσει και το σπίτι», παρατήρησε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και επεσήμανε: «Όσοι προέτρεξαν να καλωσορίσουν αυτή την πρόταση, έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, όχι μόνο γιατί γελοιοποιήθηκαν αλλά και γιατί ανέδειξαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν».

Α. Τσίπρας: Αστεία η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς

Α. Τσίπρας: Αστεία η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεδομένο ότι χρηματοπιστωτικό σύστημα χρειάζεται ριζικές δομικές αλλαγές, στην κατεύθυνση όμως της ενίσχυσης του δημόσιου κοινωνικού ελέγχου και όχι στην κατεύθυνση της εξαφάνισης του δημόσιου κοινωνικού ελέγχου.

«Οι τραπεζίτες τα θέλουν όλα δικά τους ... τη στιγμή που ο μέσος έλληνας αναγκάζεται να σφίξει το ζωνάρι, αυτοί θέλουν να συνεχίζουν να κερδίζουν. Δεν μπορούν όμως να τα έχουν όλα δικά τους. Πήραν 28δισ. ευρώ, έπαιξαν κερδοσκοπικά παιχνίδια με το ΤΤ, ζητούν άλλα 10 δισ. ευρώ από το πακέτο του ΔΝΤ. Δεν μπορούν να πάρουν και κοψοχρονιά ότι έχει απομείνει στο δημόσιο για να ελέγχει το χρηματοπιστωτικό σύστημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλοντας την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων απότην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΤΤ κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί την πρόταση της Τράπεζα Πειραιώς, διότι όπως εξήγησε, είναι μια πρόταση η οποία θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία, το να δίνεται δηλ. το ΤΤ στον ιδιωτικό τομέα. «Οι λαϊκές αποταμιεύσεις των απλών ελλήνων πολιτών δεν μπορούν να περάσουν στους ιδιώτες τραπεζίτες», τόνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα