Facebook: Επέκταση μετΆ εμποδίων προς Ανατολάς

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 17:24

Την αύξηση των χρηστών του στα 500 εκατομμύρια παγκοσμίως αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα το Facebook, το οποίο βρίσκεται στο θρόνο των διαδικτυακών κοινωνικών δικτύων παγκοσμίως.

Για την περαιτέρω αύξηση της βάσης των χρηστών του, το Facebook έχει στραφεί στην Ασία. ΜετΆ εμποδίων, όμως, φαίνεται πως θα γίνει η επέκταση του προς Ανατολάς, καθώς ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα για την προστασία προσωπικών δεδομένων στην Ιαπωνία και την Κορέα και προβλήματα λογοκρισίας στην Κίνα.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, πιστεύει ότι η εταιρεία του θα ακολουθήσει μια προσέγγιση προσαρμοσμένη σε κάθε τόπο με στόχο να εισχωρήσει δυναμικά στη διαδικτυακή αγορά των τριών ασιατικών χωρών. Ακόμη και έτσι, πάντως, το Facebook θα έρθει αντιμέτωπο με καλά εδραιωμένα ονόματα, όπως το Mixi στην Ιαπωνία και το Qzone στην Κίνα.

«Η Ασία είναι εξαιρετικά σημαντική για το Facebook», σχολιάζει ο Ατούλ Μπάγκα, αναλυτής κοινωνικών δικτύων στην ThinkEquity στο Σαν Φραντσίσκο. «Η Κίνα έρχεται πρώτη σε επίπεδο χρηστών και η Ιαπωνία σε επίπεδο βιοτικού επιπέδου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα