Υποχωρεί το γιέν

Εναντι του δολαρίου
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 06:19
UPD:06:30

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα έναντι του δολαρίου κινήθηκε το γιέν εν μέσω εικασιών ότι το ράλι του ιαπωνικού νομίσματος στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών την περασμένη εβδομάδα θα αυξήσει την πίεση στους αξιωματούχους της χώρας να το αποδυναμώσουν.

Επίσης το γιέν κινήθηκε πτωτικά καθώς οι τεχνικοί δείκτες σηματοδότησαν ότι το ράλι του έλαβε τέλος. Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του γιέν για δεύτερη ημέρα εν μέσω προσδοκιών ότι τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα θα περιορίσουν τις ανησυχίες για την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην περιφέρεια.

Το γιέν υποχώρησε στα 87,02 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 11:28 π.μ. στο Τόκιο από 86,69 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, μετά την ισχυροποίησή του στα 86,27 στις 16 Ιουλίου και στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Δεκεμβρίου. Το ευρώ ισχυροποιήθηκε στα 112,75 γιέν από 112,19 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε προς 1,2957 ανά ευρώ από 1,2942.

Επίσης το γιέν κινήθηκε πτωτικά εν μέσω εικασιών ότι οι Ιάπωνες εισαγωγείς αξιοποίησης το πλεονέκτημα της πρόσφατης ανόδου του και πούλησαν το νόμισμα.

Οι μεγάλες ιαπωνικές βιομηχανίες εκτιμούν ότι το γιέν θα κυμανθεί στα 90,16 ανά δολάριο το εξάμηνο έως τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Bank of Japan, Tankan, που δόθηκε στη δημοσιότητα την 1η Ιουλίου.

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ καθώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν την κατάσταση 91 τραπεζών για να αποφανθούν εάν αυτές θα επιβιώσουν σε πιθανές ζημίες. Τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής των τραπεζών θα ανακοινωθούν στις 23 Ιουλίου.

Ισπανοί αξιωματούχοι συμπεριλαμβανομένης και της υπουργού Οικονομικών Ελένα Σαλγκάδο είπαν την εβδομάδα που πέρασε ότι οι ισπανικές τράπεζες θα βγουν δυνατές από το τεστ αντοχής τους.

Το δολάριο του Καναδά ισχυροποιήθηκε έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου εν μέσω εικασιών ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας θα αυξήσει σήμερα τα επιτόκια δανεισμού.

Το νόμισμα του Καναδά διαπραγματεύθηκε στο 1,0525 ανά δολάριο ΗΠΑ από 1,0549 που ήταν χθες, όταν ισχυροποιήθηκε 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα