Βουλγαρία: Υπό πίεση η αγορά πληροφορικής

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 11:18

Η αγορά τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) της Βουλγαρίας συνεχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, καθώς, παρά τις θετικές ενδείξεις σχετικά με την πορεία των πωλήσεων συγκεκριμένων προϊόντων στο πρώτο τρίμηνο του 2010, το σύνολο των πωλήσεων εξοπλισμού υποχωρεί για έκτο συνεχές τρίμηνο σε νέα χαμηλά επίπεδα, υποστηρίζει η εταιρεία CBN - Pannoff, Stoytcheff and Co..

Αναφέρει ακόμη πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής εξοπλισμού ΤΠΕ της χώρας, απολύοντας 100 περίπου άτομα, ενώ υπάρχουν αδιαμφισβήτητες ενδείξεις πως σε «οριακή κατάσταση» βρίσκονται κι άλλες εταιρείες του κλάδου.

Οι πωλήσεις υποχωρούν, τόσο σε αξία όσο και σε τεμάχια, σε όλες τις κατηγορίες ΤΠΕ, όπως υπολογιστές, εκτυπωτές, εξοπλισμός αναπαραγωγής εικόνας, τροφοδοτικά κ.λπ. Ωστόσο, για πρώτη φορά καταγράφονται συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως φορητοί υπολογιστές, ψηφιακές κάμερες και συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες ενδέχεται να τροφοδοτήσουν τις αισιόδοξες προσδοκίες για την ανάκαμψη της αγοράς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της εγχώριας αγοράς ΤΠΕ η τάση υποχώρησης των πωλήσεων συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα