Απέτυχε στα τεστ αντοχής η Hypo Real Estate;

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 11:58

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο, η Hypo δεν πέρασε το τεστ όσον αφορά στα κεφάλαιά της, το οποίο βασιζόταν στο σενάριο της οικονομικής επιβράδυνσης και των ζημιών σε κρατικά ομόλογα.

Η Hypo Real Estate, η γερμανική τράπεζα που εξαγοράσθηκε από την κυβέρνηση, απέτυχε να περάσει τα τεστ αντοχής που πραγματοποιούνται στα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η Hypo δεν πέρασε το τεστ όσον αφορά στα κεφάλαιά της, το οποίο βασιζόταν στο σενάριο της οικονομικής επιβράδυνσης και των ζημιών σε κρατικά ομόλογα. Φέρεται, μάλιστα, να είναι η μοναδική γερμανική τράπεζα που δεν κατάφερε να περάσει τα τεστ αντοχής.

Τα αποτελέσματα των τεστ σε 91 ευρωπαϊκές τράπεζες πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα στις 23 Ιουλίου. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να έχουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 τουλάχιστον 6% προκειμένου να τα περάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα το Reuters.

Σύμφωνα με στοιχεία που είναι αναρτημένα στο site της Hypo Real Estate, ο δείκτης Tier 1 είχε διαμορφωθεί στο 7,7% στα τέλη Μαΐου. Η τράπεζα κατέχει ομόλογα ύψους 72,1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα