Επέστρεψε στα κέρδη η Fiat

Το δεύτερο τρίμηνο
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 09:38

Στα κέρδη επέστρεψε το προηγούμενο τρίμηνο η Fiat, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία που απέκτησε πέρυσι το 20% της Chrysler Group, χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις φορτηγών και γεωργικών μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς καθαρά κέρδη 90 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 168 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα εμπορικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε 651 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 359 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Σύμφωνα με τη Fiat, η ανάκαμψη των πωλήσεων των φορτηγών Iveco και των τρακτέρ New Holland κατάφεραν να αντισταθμίσουν τη μειωμένη ζήτηση για αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ανέστειλε φέτος την παρουσίαση νέων μοντέλων, τη στιγμή που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αγωνίζεται να ορθοποδήσει μετά την οικονομική κρίση.

Το διοικητικό συμβούλιο της Fiat ενέκρινε το σχέδιο απόσχισης των μονάδων φορτηγών και γεωργικών μηχανημάτων σε μια ξεχωριστή εταιρεία πριν από τα τέλη της χρονιάς. Η CNH Global NV, η Iveco και ορισμένες βιομηχανικές και ναυτιλιακές δραστηριότητες θα ενοποιηθούν σε μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Fiat Industrial.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα