Ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 12:26

Ένα ακόμη βήμα στο πεδίο της ηλεκτρονικής ανάγνωσης πραγματοποίησε ο εκδοτικός οίκος Penguin, ο οποίος κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η Penguin σε συνεργασία με την Starz Media του ομίλου Liberty Media ξεκίνησε να πουλά την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Οι κίονες της Γης« του Βρετανού Κεν Φόλετ, συνοδευόμενο από βίντεο τηλεοπτικής σειράς που βασίζεται στο βιβλίο. Το εν λόγω μυθιστόρημα έχει παρουσιάσει μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχει πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1989 που πρωτοεκδόθηκε.

Το e-book προορίζεται για τη νέα συσκευή iPad της Apple, η οποία -εκτός των άλλων- είναι και ηλεκτρονικός αναγνώστης ψηφιακών βιβλίων (e-reader). Οι αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν ηλεκτρονικά το βιβλίο και παράλληλα να βλέπουν αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά, που θα αρχίζει να παίζεται στις 23 Ιουλίου. Όσο μάλιστα το μίνι-σίριαλ προχωρά, θα ανανεώνεται το βίντεο-περιεχόμενο του ηλεκτρονικού βιβλίου με νέες σκηνές.

Το κόστος του ηλεκτρονικού βιβλίου-βίντεο θα ανέρχεται στα 12,99 δολάρια για «κατέβασμα» στη συσκευή του χρήστη-αναγνώστη, ενώ η μέση τιμή ενός «συμβατικού» e-book χωρίς βίντεο είναι 9,99 δολάρια.

Μέσω του νέου ηλεκτρονικού βιβλίου, η Penguin ευελπιστεί να βρει νέους αναγνώστες και να τονώσει τα έσοδά της.

Πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα