ΧΑΑ - Συμφωνία Συνεργασίας με το NYSE

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2002 18:54

Το Xρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης (NYSE) και το Χρηματιστήριο Αθηνών υπέγραψαν σήμερα Συμφωνία Συνεργασίας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Νέα Υόρκη.

«Η συμφωνία μας με το Χρηματιστήριο Αθηνών επισημοποιεί μία λειτουργική σύμπραξη μεταξύ του NYSE και μίας κορυφαίας χρηματιστηριακής αγοράς της Ν.Α. Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του NYSE, Dick Grasso. «Η συμμαχία Αθηνών – Νέας Υόρκης προωθεί περαιτέρω την παγκοσμιοποίηση των μετοχών και υποδηλώνει τη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των αγορών. Το NYSE είναι ικανοποιημένο που συμπράττει με το Χρηματιστήριο Αθηνών και πολλές εξέχουσες ελληνικές εισηγμένες εταιρείες».

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης, δήλωσε: «Αυτή η Συμφωνία ενισχύει το διεθνές προφίλ, την αναγνωρισιμότητα και την αξιοπιστία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς».

Τα δύο χρηματιστήρια θα συμπράξουν σε πρωτοβουλίες που συνδέονται με την ανάπτυξη των αγορών τους, και θα ανταλλάξουν «πληροφόρηση, χρήσιμη στη διατήρησή της αποτελεσματικότητας και της ακεραιότητας των».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα