Emirates: Παραγγελία 9,1 δισ. δολ. για 30 νέα αεροσκάφη

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 17:40
UPD:17:42

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της Emirates Airline και του ομίλου, σεΐχη Ahmed Bin Saeed Al Maktoum και του Jim Albaugh, προέδρου της Boeing Commercial Airplanes.

Την παραγγελία 30 νέων αεροσκαφών τύπου Boeing 777-300ER, συνολικής αξίας 9,1 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Emirates Airline.

Η νέα παραγγελία έρχεται να προστεθεί στο στόλο των 71 αεροσκαφών 777-300ER, εκ των οποίων τα 53 χρησιμοποιούνται ήδη.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της Emirates Airline και του ομίλου, σεΐχη Ahmed Bin Saeed Al Maktoum και του Jim Albaugh, προέδρου της Boeing Commercial Airplanes, στη Διεθνή έκθεση «Farnborough Air Show», στη Μ. Βρετανία, ενώ το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτης του Ντουμπάι, Σείχης Mohammed bin Rashid Al-Maktoum.

«Η Emirates είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής αεροσκαφών τύπου 777 στο κόσμο και με την τελευταία παραγγελία, επιβεβαιώνει τη στρατηγική της να καθιερωθεί ως ηγετική αεροπορική εταιρεία και να συντελέσει στην επιπλέον καθιέρωση του Ντουμπάι ως κομβικό σημείο για αεροπορικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο», δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας ο Σεΐχης Ahmed Bin Saeed Al Maktoum.

Τα αεροσκάφη τύπου 777-300ER διαθέτουν οκτώ ιδιωτικές σουίτες πρώτης θέσης, 42 θέσεις στην επιχειρηματική και 310 θέσεις στην οικονομική, ενώ προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς 20,1 επιπλέον τόνων εμπορεύματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα