Υπεραμύνεται της πολιτικής δημοσιονομικής σταθεροποίησης η Μέρκελ

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 18:40

Της πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης που ακολουθεί η κυβέρνησή της υπεραμύνθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γγελα Μέρκελ, εκτιμώντας ότι η χώρα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση.

Η μείωση του δημιοσιονομικού ελλείμματος είναι ακόμα πιο σημαντική «στη Γερμανία καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονται περισσότερο όταν η κυβέρνηση ασκεί μία σταθερή δημοσιονομική πολιτική, παρά όταν δημιουργεί χρέη» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Εναπόκειται σε κάθε χώρα να βρει τον ρυθμό της» για να βγει από την κρίση, πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έσπευσε να διαχωρίσει την περίπτωση της χώρας της από αυτή των ΗΠΑ: Η Γερμανία αντιμετωπίζει «δύσκολες εποχές» και βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση από αυτή, για παράδειγμα, των ΗΠΑ εξαιτίας κυρίως της γήρανσης του πληθυσμού της.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η χώρα θα βρεθεί ξανά «στο (οικονομικό) επίπεδο του 2008 το νωρίτερο στο τέλος του 2012», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας.

Τέλος, δήλωσε «σίγουρη» ότι η κυβέρνησή της θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία της: «Μπορείτε να βασίζεστε στο γεγονός ότι θα κυβερνήσουμε σωστά κατά τη διάρκεια της θητείας μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα