ΟΛΠ: Πράσινο φως για τη δημιουργία «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά»

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 13:32
UPD:13:33

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ ΑΕ για τη δημιουργία «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά», στην περιοχή η οποία εκτείνεται από τον ¶γιο Διονύσιο και την Ηετιώνια Ακτή μέχρι το κτίριο του Υπ. Ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε, έπειτα από σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μεταξύ του Υπουργού κ. Παύλου Γερουλάνου, της Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Λίνας Μενδώνη και του Προέδρου και δ/ντος συμβούλου του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργου Ανωμερίτη και της σύσκεψης και αυτοψίας των στελεχών του ΥΠ.ΠΟ.Τ. υπό τη Γενική Γραμματέα στο Λιμάνι.

Η Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά και η Διυπουργική Επιτροπή για το αναπτυξιακό σχέδιο του ΟΛΠ Α.Ε. είχαν κατ΄αρχήν εγκρίνει πρόταση του Οργανισμού για την μετατροπή της Ηετιώνιας περιοχής σε «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά», πρόταση την οποία άμεσα υιοθέτησαν ο Νομάρχης Πειραιά κ. Ι. Μίχας και οι Δήμαρχοι Πειραιά και Δραπετσώνας κ.κ. Παν. Φασούλας και Αλέξ. Χρυσός και οι επαγγελματικοί φορείς της πόλης.

Συγκεκριμένα, η εξειδίκευση της πρότασης του κ. Γιώργου Ανωμερίτη περιλαμβάνει τα εξής έργα:

- Διαμόρφωση - Ανάδειξη της Ηετιώνιας Πύλης.

- Μεταστέγαση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά στο σύγχρονο κτίριο του ΟΛΠ στο Καστράκι.

- Μετατροπή του κτηρίου του SILO (ρολόι) σε Εθνικό Ναυτικό Μουσείο και Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων.

- Μετατροπή της Πέτρινης Αποθήκης σε Μουσείο Μετανάστευσης.

- Αποκατάσταση και Διαμόρφωση του Προβλήτα "Κράκαρη" σε χώρο εικαστικών και άλλων πολιτιστικών δράσεων, χώρου αποχαιρετισμού και εστίασης.

- Μετατροπή των δύο πολυόροφων αποθηκών (8.500τ.μ.) σε Θεματικό Πάρκο για την Ιστορία του Πειραιά και της Ναυτιλίας, πολυχώρους εκθέσεων, εκδηλώσεων, καινοτομίας και τουρισμού.

Στις νέες προοπτικές που γεννά το πρόγραμμα για το λιμάνι του Πειραιά αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης. «Μαζί με τις οικονομικές δραστηριότητές του, ο ΟΛΠ ΑΕ βάζει την σφραγίδα του, μετατρέποντας το Λιμάνι σε Πύλη Πολιτισμού και Τουρισμού για την χώρα και σε βασικό λιμάνι τουριστικής αναφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΛΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα