Απάντηση ΓΣΕΒΕΕ στον ΣΕΤΕ

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 14:08

Συνέχεια στην ανταλλαγή ανακοινώσεων για το θέμα του τουρισμού έδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), απαντώντας στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

«Αντί των κοκορομαχιών και των χαμηλού επιπέδου επικλήσεων του τύπου "Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε", ο ΣΕΤΕ θα πρέπει να συνεργαστεί με όλους τους φορείς, εάν πράγματι επιθυμεί την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και όχι την υπερμεγέθυνση και χωρίς παραγόμενη αξία για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού κερδοφορία κάποιων ολίγων και υπερεπιδοτούμενων τουριστικών μονάδων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΕΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1845259 .

«Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος δεν έχει καμία σχέση με τον τουρισμό, δεν εκπροσωπεί τουριστικές επιχειρήσεις και είναι προφανώς ανενημέρωτη για την κατάσταση και τις επικρατούσες τάσεις στην τουριστική αγορά. Κατά συνέπεια, να ασχολείται μόνο με "τα του οίκου της", αφήνοντας τον τουρισμό στους αρμόδιους φορείς», είχε αντιδράσει ο ΣΕΤΕ με αφορμή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ για το all inclusive http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1844977 .

«Ο τουρισμός δεν είναι μόνο "κλίνη"», ανταπαντά η ΓΣΕΒΕΕ και σημειώνει με νόημα: «Διάφοροι φορείς, οι οποίοι διεκδίκησαν μονοδιάστατα να εκπροσωπήσουν τον τουρισμό, πρέπει να αναζητήσουν και τις ευθύνες τους για το σημείο στο οποίο τον οδήγησαν και που αναμφισβήτητα είναι πολύ κατώτερο από αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει μια χώρα προικισμένη με τόσο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο, όσο καμία από τις "ανταγωνίστριες τουριστικές χώρες"». «Παρότι ο ξενοδοχειακός τουρισμός είναι η πλέον επιδοτούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, «δυστυχώς δεν έχει ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες, ανάγκες και απαιτήσεις.

Καταλήγοντας, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί το ΣΕΤΕ σε συνεργασία, υπενθυμίζοντας ότι όποτε υπήρξε συνεργασία, υπήρξαν και αποτελέσματα, επικαλούμενη την καταλυτική -όπως τη χαρακτηρίζει- παρέμβαση της για την μείωση του δημοτικού φόρου σε 0,5%.

«Καλούμε τον ΣΕΤΕ να συνεργαστεί μαζί μας, αλλά και με άλλους φορείς και αν πράγματι διαθέτει την τεχνογνωσία που ισχυρίζεται πως διαθέτει να την μεταλαμπαδεύσει και σε μας για το καλό του ελληνικού τουρισμού! Συνεργασία λοιπόν και όχι αλαζονεία αν θέλουμε η χώρα να κάνει ένα βήμα μπροστά», καταλήγει στην απάντησή της ΓΣΕΒΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα