Airbus : Διαπραγματεύσεις για πωλήσεις 30 αεροσκαφών Α380

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2002 08:16

Σε λεπτομερείς διαπραγματεύσεις βρίσκεται η βιομηχανία Airbus SAS με τρεις ασιατικές αεροπορικές εταιρείες για την παραγγελία περίπου 30 αεροσκαφών 550 θέσεων τύπου Α380, ανακοίνωσε ο John Leahy, ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας στην Ευρώπη.

Στην περίπτωση που οι εταιρείες αποφασίσουν να προχωρήσουν στην αγορά των 30 αεροσκαφών, η παραγγελία θα φθάσει τα 7,2 δισ. δολ., βασισμένη στα τιμολόγια της Airbus, αφού το κάθε ένα κοστίζει 240 εκατ. δολ. Στην Ασία η Singapore Airlines Ltd. και η Qantas Airways Ltd. έχουν ήδη παραγγείλει το διώροφο «superjumpo» το οποίο θα αρχίσει τις πτήσεις του το 2006.

Κάθε μία από αυτές τις παραγγελίες θα αφορά περίπου πέντε με 10 αεροσκάφη, ανέφερε ό Leahy σε συνέντευξη που έδωσε στο ετήσιο συνέδριο της Ενωσης των αεροπορικών εταιρειών της Ασίας και του Ειρηνικού, που έγινε στις Φιλιππίνες. Αρνήθηκε ωστόσο να κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε υποψηφίους αγοραστές.

Η Airbus που εδρεύει στην Τουλούζη της Γαλλίας έχει ήδη λάβει 97 παραγγελίες για την κατασκευή αεροσκαφών τύπου Α380. Περίπου το 1/4 των συνολικών πωλήσεων αεροσκαφών για τα ερχόμενα 20 χρόνια θα είναι τύπου A380, σε δολάρια, κατέληξε ο Leahy.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα