Διατηρεί τα κέρδη του το δολάριο

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2002 12:08

ΣΤΑΘΕΡΟ παραμένει και σήμερα το αμερικανικό νόμισμα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος επωφελούμενο από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και τη συνακόλουθη σημαντική ενίσχυση της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/15/260057.htm .

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλήσεις λιανικής Οκτωβρίου -εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων- σημείωσαν άνοδο κατά 0,7% ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Παράλληλα, οι αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας παρέμειναν κάτω από το όριο των 400.000 για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα δίδοντας ελπίδες σε αναλυτές ότι η ανεργία ενδεχομένως να έχει ήδη αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδά της.

Από την άλλη πλευρά, αποθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία της γαλλικής οικονομίας, της δεύτερης ισχυρότερης στην ευρωζώνη. Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε το Σεπτέμβριο κατά 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο, όταν είχε αυξηθεί κατά 0,3%. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξεως του 0,1%. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2001, η παραγωγή των γαλλικών βιομηχανιών υποχώρησε κατά 1,7%.

Στις 11:59 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,00460 δολάρια από 1,0045 δολάρια χθες το απόγευμα. Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 120,68 γιεν από 120,43 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή για τον ίδιο μήνα (στις 16:15). Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, η παραγωγή των αμερικανικών βιομηχανιών μειώθηκε κατά 0,3%. Εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις, θα πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά υποχώρηση της εν λόγω παραγωγής.

Μισή ώρα αργότερα, θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστημίου Μίσιγκαν (προσωρινά στοιχεία) για το Νοέμβριο. Εκτιμάται ότι ο εν λόγω δείκτης αυξήθηκε στις 82 μονάδες από 80,6 μονάδες τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα