Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 05:16
UPD:05:39

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές οδηγώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός, μετά τα καλά αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες, τονώνοντας την αισιοδοξία για την υγιή κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αναρριχήθηκαν 1,2% στο Τόκιο. Ανοδο 2,5%.σημείωσαν οι μετοχές της Canon Inc., της οποίας η Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., που πραγματοποιεί το 1/5 των πωλήσεών τους στην Ευρώπη, ισχυροποιήθηκαν 0,4% στη Σεούλ. Τέλος, άνοδο 0,8% στο Σύδνεϋ σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο μετά την άνοδο της τιμής του χαλκού.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 118,08 μονάδες στις 9:36 π.μ. στο Τόκιο, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Ιουνίου. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υπχο9ωρήσει 8,6% από τα υψηλότερα επίπεδα του έτους στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου καθώς η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα μείωσης των τιμών ακινήτων στην Κίνα τροφοδότησαν την ανησυχία ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα συρρικνωθεί. Σήμερα οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,9%. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε άνοδο 0,3%. Ανοδο 0,4% σημείωσε στη Σεούλ ο δείκτης Kospi.

Στις ΗΠΑ την Παρασκευή 23 Ιουλίου ο Standard & Poor’s 500 σημείωσε άνοδο 0,8% εν μέσω εικασιών ότι οι εξαγορές επιταχύνονται, σε συνδυασμό με την αύξηση του μερίσματος από την General Electric Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα