Εννέα κρασιά αναγνωρίστηκαν ως ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, συμβάλλοντας στην παραγωγή ποιοτικά αναβαθμισμένων κρασιών, σύμφωνα με αποφάσεις που υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η κ. Μπατζελή.
Πιο συγκεκριμένα, ως ΠΟΠ αναγνωρίστηκε το κρασί προέλευσης Μονεμβασία-Malvasia και ως ΠΓΕ ο τοπικός οίνος Εβρου και ο τοπικός οίνος Χίου.
Τα υπόλοιπα έξι κρασιά, τα οποία άλλαξαν ενδείξεις είναι τα εξής: Παγγαίο (τοπικός οίνος) Δράμας, Πλαγιές Βερτίσκου, Μετσόβου, Θήβας και πλαγιές Κιθαιρώνα.