Κοντά σε υψηλό διμήνου το ευρώ

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 13:38
UPD:13:42

Κοντά στο υψηλό διμήνου της περασμένης εβδομάδας παραμένει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η ανακούφιση από τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής εξακολουθεί να ενισχύει τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Αν και παραμένουν κάποιες ανησυχίες ότι τα τεστ δεν ήταν αρκετά αυστηρά, αναλυτές εκτιμούν ότι οι αγορές θα ηρεμήσουν μόλις δημοσιοποιήσει η Deutsche Bank τα στοιχεία για την έκθεσή της σε ομόλογα της ευρωζώνης.

Η στροφή των επενδυτών σε νομίσματα υψηλότερων αποδόσεων οδήγησε νωρίτερα το δολάριο σε χαμηλό 12 εβδομάδων έναντι μιας σειράς ξένων νομισμάτων.

«Βλέπουμε ένα περισσότερο φιλικό προς τον κίνδυνο περιβάλλον», παρατηρεί αναλυτής της Societe Generale, εκτιμώντας πως η αγορά έχει αρχίσει να ξεχνάει τους φόβους περί διπλής ύφεσης.

Στις 13:29 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3014 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γιεν στα 87,33 γιεν.

Την περασμένη εβδομάδα, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 1,3029 δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα