ΟΠΑΠ: Προς επέκταση της σύμβασης με Intralot

Δηλώσεις στελέχους του Οργανισμού στο Reuters
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 10:17

Την επέκταση της σύμβασής του με την Intralot αναμένεται να επικυρώσει εντός της εβδομάδας ο ΟΠΑΠ, σε μια κίνηση η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα προσφοράς νέων προϊόντων ενόψει την απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Το συμβόλαιο με την Intralot, το οποίο λήγει στις 31 Ιουλίου, αφορά στη συντήρηση του εξοπλισμού του ΟΠΑΠ.

Το 2007, ο Οργανισμός υπέγραψε σύμβαση ύψους 96,5 εκατ. ευρώ με την Intralot για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του λογισμικού του και την εγκατάσταση περίπου 29.400 τερματικών στα πρακτορεία. Κατέβαλε επίσης 78,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την ιδιοκτησία του εξοπλισμού. Το επιπλέον κόστος υπηρεσιών συντήρησης ανέρχεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ για όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

«Η παράτασή είναι μονόδρομος», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΠΑΠ. «Όλη η ιστορία είναι για μια παράταση της σύμβασης για 1 συν 1 ή 2 συν 1 έτη.» Όπως σημείωσε, η εταιρεία θέλει να ανανεώσει τη σύμβαση με κόστος κάτω των 45 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αναλυτές παρατηρούν ότι η ανανέωση της συμφωνίας είναι μια καλή κίνηση για τον ΟΠΑΠ, δεδομένου του υψηλού κόστους που ενέχει η μετάβαση σε άλλο πάροχο για την συντήρηση του τεχνολογικού του εξοπλισμού μόλις τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισής του.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ αναμένεται να επικυρώσει την νέα συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ
  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα