ΥΠΟΙΚ: Αισιοδοξία για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Συνέντευξη Γ. Παπακωνσταντίνου στους FT
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 14:12
UPD:16:04

«Βρισκόμαστε μπροστά από τους δείκτες, κυρίως χάρη στη μείωση των δαπανών… Τα έσοδα υστερούν ελαφρώς… αλλά είμαστε δικαιολογημένα αισιόδοξοι ότι ακόμα και στο μέτωπο των εσόδων θα πετύχουμε τους στόχους», αναφέρει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπει το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Βρισκόμαστε μπροστά από τους δείκτες, κυρίως χάρη στη μείωση των δαπανών… Τα έσοδα υστερούν ελαφρώς… αλλά είμαστε δικαιολογημένα αισιόδοξοι ότι ακόμα και στο μέτωπο των εσόδων θα πετύχουμε τους στόχους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει λάβει περισσότερα μέτρα απ’ ό,τι ήταν απαραίτητο για τη μείωση του ελλείμματος φέτος στο 8,1% από 13,6% που ήταν πέρυσι. Αναφέρει, εξάλλου, ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου το δημοσιονομικό έλλειμμα περιορίσθηκε κατά 45%.

Παράλληλα, εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση του δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ, το Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα