Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 05:18
UPD:05:28

Πτωτικά για πρώτη φορά σε σύνολο πέντε ημερών κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές και το γιέν κινήθηκε ανοδικά εν μέσω ανησυχιών ότι ο ρυθμός της παγκόσμιας ανάκαμψης ενδέχεται να μειωθεί. Απώλειες σημείωσε το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας είπε ότι ο περιορισμός των προοπτικών ανάπτυξης θα μειώσει τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων μετά και από την αύξησή τους.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στις 119,26 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve των ΗΠΑ ότι η ανάπτυξη μειώθηκε σε κάποιους τομείς της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Χθες ο Standard & Poor’s 500 σημείωσε άνοδο 0,1%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,5%, τη στιγμή που ο δείκτης Topix απώλεσε 0,4%, με περισσότερες από τρεις μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Οι μετοχές της Advantest Corp., της εταιρείας κατασκευής συσκευών ελέγχου τσιπ, η οποία πραγματοποιεί σχεδόν το 80% των εσόδων της στο εξωτερικό, σημείωσαν απώλειες 3,9% καθώς ανοδικά κινήθηκε το γιέν.

Το γιέν, το οποίο τυπικά ανατιμάται σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ισχυροποιήθηκε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων στον κόσμο. Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 113,39 ανά ευρώ από 113,66 που ήταν χθες, και ισχυροποιήθηκε στα 87,29 ανά δολάριο από 87,47.

Στο Λονδίνο ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε έως 0,65 φθάνοντας στα 7.129 δολ. ο μετρικός τόνος. Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας στη Νέα Υόρκη μετά την απροσδόκητη αύξηση των αμερικανικών προμηθειών καθώς οι εισαγωγές αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα